Beschrijving
Smudging is een traditioneel inheems ritueel dat wordt uitgevoerd om negatieve energieën te zuiveren, positieve energieën aan te trekken, of om te reinigen en te zegenen.
- Gedroogde salie (smudge stick) Dit is meestal een bundel gedroogde salieblaadjes, vaak samengebonden met een touwtje. Je kunt een kant-en-klare smudge stick kopen of er zelf een maken door gedroogde salieblaadjes te bundelen en vast te binden met een touwtje.
- Aansteker of lucifers Om de smudge stick aan te steken.
- Abalone-schelp Dit wordt gebruikt om de smudge stick in te plaatsen tijdens het branden om as en smeulende kruiden op te vangen.
- Smudgeveer of waaier (optioneel) Hiermee kun je de rook verspreiden tijdens het smudgen. Het symboliseert het verspreiden van positieve energie.
Stappen:
- Bereid je ruimte voor Zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat smudgen goed geventileerd is, zodat de rook kan ontsnappen. Open indien mogelijk een raam om de negatieve energie te laten ontsnappen.
- Ontsteek de smudge stick Houd de smudge stick vast aan het uiteinde en steek het aan met een aansteker of lucifers. Laat het even branden totdat er vlammen verschijnen en blaas het dan uit, zodat de smudge stick smeult en rook produceert.
- Begin het smudgen Houd de brandende smudge stick boven de abalone-schelp of vuurvaste schotel om de as en smeulende kruiden op te vangen. Loop rustig door de ruimte terwijl je de rook verspreidt met de smudgeveer of waaier.
- Concentreer je op intentie Tijdens het smudgen kun je positieve intenties, gebeden of affirmaties uitspreken. Concentreer je op het zuiveren van de ruimte en jezelf van negatieve energie en het verwelkomen van positieve energie.
- Beëindig het ritueel Als je de hele ruimte hebt gesmudged, plaats je de smeulende smudge stick voorzichtig in de abalone-schelp of vuurvaste schotel en laat je hem uitbranden. Zorg ervoor dat de smeulende kruiden volledig gedoofd zijn voordat je ze wegzet.
- Dankbaarheid Sluit het ritueel af met dankbaarheid voor de zuivering en zegeningen die je hebt gezocht.