Hematiet stenen

 10,95

Hematiet wordt beschouwd als een zeer aardende steen. Het kan helpen om je te verbinden met de energie van de aarde en een gevoel van stabiliteit en veiligheid te geven. Hematiet bevordert het vermogen om te overleven, in de zin van een voortdurende ontwikkeling in de richting van betere levensomstandigheden. Hematiet versterkt de wil en maakt ons bewust van onvervulde wensen. Het brengt vitaliteit en dynamiek in het leven.

Artikelnummer: KG0050 Categorie:

Beschrijving

Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Eigenschappen Hematiet

  • Werkt beschermend
  • Stimuleert de opname van ijzer
  • Werkt beschermend
  • Aardend
  • Geeft zelfvertrouwen
  • Versterkt de wilskracht
  • Geeft kracht
  • helpt bij slaapproblemen
  • Stimuleert de vorming van rode bloedlichaampjes

Verzorging van hematiet

Maanlicht – Om je kristallen een maan bad te geven laat je ze bij zonsondergang buiten of op een tafel of vensterbank liggen waar ze “s nachts het maanlicht vangen.

Water – Doe je kristal en een fijnmazig zakje en hou het een aantal minuten onder de stromende kraan, daarna droogdeppen.

Rook – Voor de reiniging steek je voorzichtig een bosje gedroogde kruiden of stukje hout aan (PaloSanto). Blaas het vlammetje uit om een slier rook te krijgen en haal je kristal door de rook heen totdat het aan alle kanten bedekt is.

Hematiet heeft zelfreinigende eigenschappen, deze steentjes zijn ook geschikt om andere kristallen of edelstenen mee op te laden.

Vindplaats: Marokko, India, Rusland, Engeleland, Italië,  Australië, Mexico en Canada.

Sterrenbeeld: Schorpioen en Ram

Chakra: Wortel

Edelstenen kunnen een enorme ondersteuning bieden zowel geestelijk als lichamelijk maar let op! het mag nooit een vervanging zijn voor de medische wetenschap, raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

De stenen worden verkocht per 100 gram.

Extra informatie

Gewicht 100 g
Kleur

,

Steen

0