amethist punt

 12,95

Amethist staat bekend om zijn vermogen om spirituele groei te ondersteunen. Het opent de intuïtieve en spirituele kanalen, waardoor je toegang kunt krijgen tot hogere bewustzijnsniveaus. Het prachtige purperen licht van deze steen en zijn hoge, zachte energie maken dat Amethist thuis hoort in de gereedschapskist van elke lichtwerker.

Artikelnummer: KG0088 Categorieën: ,

Beschrijving

Amethist versterkt de energie van andere kristallen. Hij beidt algehele bescherming en balans. Bevordert zedigheid en verlicht heimwee. Amethist vergroot je onderhandelingsvermogen, besluitvaardigheid, rijkdom en vooruitgang in het leven. Hij helpt je om te gaan met verantwoordelijkheid en verandering en helpt wanneer je moet spreken voor een publiek. Hij is ook geschikt om tijdens ceremonies te gebruiken als zuiverend kristal.

Het is interessant om te zien hoeveel spirituele eigenschappen die in voorbije eeuwen werden toegeschreven aan Amethist de laatste jaren intuïtief worden ontdekt. We kunnen Amethist terecht beschouwen als een steen van spirituele bescherming en zuivering. De steen kan helpen onmatigheid en andere slechte gewoonten in te tomen, zoals roken, drinken of drugsgebruik. hij stimuleert het kruinchakra en is een hulpmiddel bij meditatie. Amethist helpt je je gedachten te kalmeren en naar een hogere staat van bewustzijn te gaan. Het kan je energie velden zuiveren van negatieve invloeden en parasieten, en zo bijdragen aan de opbouw van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam om de negativiteit in je omgeving af te weren.

Eigenschappen Amethist

 • Helpt bij spirituele groei
 • Helpt om het derde oog te openen
 • Maakt het hoofd helder
 • Helpt bij verslavingen
 • Geeft inzicht in de keuzes die je maakt
 • Werkt beschermend
 • Werkt zuiverend (negatieve energieën)
 • Brengt innerlijke rust
 • Goed voor het gehoor
 • Hoofdpijn/migraine
 • Zenuwstelsel
 • Tanden
 • Lever en hormonale klieren

Verzorging van de Amethist

Rook – voor de reiniging steek je voorzichtig een bosje gedroogde kruiden of een stukje hout aan (palo santo). Blaas het vlammetje uit om een sliertje rook te krijgen en haal je kristal door de rook heen totdat het aan alle kanten bedekt is.

Seleniet – hematiet Seleniet en hematiet hebben zelfreinigende eigenschappen en kunnen ook prima worden gebruikt om andere stenen mee op te laden.

Maanlicht – Om je kristallen een maan bad te geven laat je ze bij zonsondergang buiten of op een tafel of vensterbank liggen waar ze “s nachts het maanlicht vangen. Deze methode werkt vooral goed bij volle maan en bij de nieuwe maan. Volg de maankalender bij de reiniging van je kristallen, dan heb je een simpele en betrouwbare manier om dit ritueel uit te voeren.

Visualisatie – hou je kristal in beide handen en focus op de steen terwijl je een helderwit, helend licht visualiseert dat begint in het midden en naar buiten toe straalt totdat het hele kristal erdoor wordt opgenomen. Ga door totdat je hebt gevisualiseerd dat alle opgeslagen energie oplost in het licht.

Vindplaats: Wereld wijd- vooral in Brazilië, India, Madagaskar, Zuid Afrika en Uruguay.

Sterrenbeeld: Maagd, Steenbok, Waterman, Vissen

Chakra: Kruin

 

Edelstenen kunnen een goede toevoeging zijn zowel mentaal als fysiek maar let op! ze mogen nooit een vervanging zijn van de medische wetenschap. Raadpleeg bij klachten altijd eerst een arts.

Extra informatie

Gewicht 41 g
Afmetingen 2,5 × 3 × 4,5 cm
Kleur

,

Eigenschappen

, , , , , , , ,

Steen

0